top of page

כיצד משנים את גודל התמונות בלייטרום קלאסיק


מתקשים למצוא את כפתור שינוי הגודל בלייטרום קלאסיק? אין כזה.

הנה מדריך פשוט למה שעושים במקום זאת.


מתקשים למצוא את כפתור "שינוי גודל" בלייטרום קלאסיק?

לא התבלבלתם: אין כזה.

זה לא סוג של פיתוח בין לילה מצד המפתחים של לייטרום קלאסיק - רחוק מכך.


במקום זאת, ללייטרום קלאסיק יש דרך חזקה, גמישה ובטוחה יותר להתמודד עם שינוי גודל תמונה.

בכל אופן, זה אומר שזאת דרך אחרת לחשוב על כל התהליך.

במקום לשנות את גודל התמונה המקורית, תצרו עותק חדש עם שילוב של חיתוך וייצוא שבסופו של דבר מגיע לגודל הרצוי.

אם זה נראה כמו צעדים נוספים, זה כן.

אז למה שזה יהיה מתוכנן כך?


איך שינוי גודל תמונות עובד עם רצף עבודה לא הרסנית של עריכה

המפתח הוא הבנת הרעיון של עריכה לא הרסנית.


כמו אפליקציות מובילות אחרות לניהול תמונות, הרעיון הוא שנתוני התמונה המקוריים עצמם לעולם לא נערכים או משתנים.

זה מבטל את הסיכון של השחתה או הורת האיכות של הקובץ המקורי. אם אי פעם תצטרכו לחזור לקובץ ה-RAW, אתם יכולים.


ישנם כמה חריגים מוגבלים אם הגדרתם את ההעדפות להטמעת מטא דאטה בקובץ התמונה ישירות.


תחשבו על זה כך: אם הייתם משתמשים בסרט שקופיות ונניח שהייתם רוצים תמונה קטנה יותר, לא הייתם תוקפים את השקופית שלכם עם זוג מספריים.

זה גם אומר שרק אם תנסו ממש חזק,

תוכלו בטעות להחליף את התמונה המקורית שלכם ברזולוציה נמוכה איכשהו - גרסת המאסטר שלכם צריכה תמיד להישמר.

אתם לא רוצים להחליף בטעות את התמונה המקורית שלכם לדוגמה בתמונה ממוזערת ששונתה.


כמובן, שישנן דרכים אחרות שבהן תוכלו למחוק קבצים בטעות, אז תמיד, תקפדו שתהיה לכם מערכת גיבוי חזקה ומיותרת מזמזמת. אז אם אתם לא יכולים לשנות את הגודל בלייטרום קלאסיק, איך אתם מקבלים תמונה בגודל שאתם רוצים?


כאן נכנסת לתמונה פונקציונליות הייצוא החזקה של לייטרום קלאסיק. בכל אופן, קודם כל, אתם צריכים לדעת את ההבדל בין חיתוך לשינוי גודל. זה לא אותו דבר, אתם יכולים לעשות את שניהם לתמונה.

בפוסט הזה איך שינוי גודל תמונות עובד עם רצף עבודה לא הרסנית של עריכה חיתוך בלייטרום קלאסיק ומדוע זה לא זהה לשינוי גודל בלייטרום קלאסיק באמצעות פונקציית הייצוא כמה גדלי תמונות לדוגמה באיזו הגדרת רזולוציה כדאי להשתמש?


חלופות מתקדמות נוספות עבור לייטרום קלאסיק


חיתוך בלייטרום קלאסיק ולמה זה לא זהה לשינוי גודל

חיתוך הוא בחירה באילו חלקים בתמונה רוצים בתמונה המוגמרת.

זהו אחד הכלים במודול הפיתוח של לייטרום קלאסיק.


אתם יכולים להתקרב למרכז ולבטל חלק מכל הצדדים, לחתוך רק צד אחד, ליצור תמונה מרובעת או ליצור פנורמה ארוכה ודקה. מה שאתם עושה עם כלי החיתוך הוא אומר ללייטרום קלאסיק שזה החלק של התמונה שאתם רוצים לעבוד איתו.


יש לנו מדריך ספציפי בנושאים של חיתוך ויישור תמונות בלייטרום קלאסיק וכן סיבוב תמונות.

ואם אתם מחפשים יותר שליטה בחיתוך תמונות, הלייטרום קלאסיק כוללת מספר שכבות על כלי חיתוך שימושיים מאוד שיעזרו כמדריך.


שינוי גודל לייטרום קלאסיק בשימוש בפונקציית הייצוא

בעוד חיתוך מסיר חלק מאזור התמונה, שינוי הגודל במקרה זה יכלול את כל שטח התמונה אך יתאים את המידות לפי הצורך.


כדי לקבל תמונה בגודל מסוים, בין אם מדובר במספר מסוים של פיקסלים ברוחב או במספר מסוים של אינצ'ים בגובה, אתם מתייחסים לדברים קצת אחרת.


במקום לנסות לשנות את גודל התמונה המקורית, תרגול טוב ובטוח הרבה יותר הוא לייצא גרסה חדשה של הקובץ שיש לה את המידות הרצויות. ברגע שיש לכם את העותק שגודלו שונה, אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים עם העותק ללא כל סיכון לתמונת המאסטר המקורית שלכם.


אתם יכולים אפילו לייבא אותו בחזרה ללייטרום קלאסיק ולערום אותו עם התמונה המקורית אם תרצו, או שאתם יכולים ליצור תיקיה או קטגוריה מיוחדת שמכילה רק את התמונות שלכם בגודל (אחת לגדלי תמונות ממוזערות, אחרת לגדלי אימייל וכו').


להלן דוגמאות מעשיות לאפשרויות גודל התמונות בתכונת הייצוא של לייטרום קלאסיק (תבחרו תמונה/ות במודול הספרייה > קובץ > ייצוא > גודל תמונה).


עבור כל אחת משיטות גודל התמונות הזמינות, צירפנו צילום מסך המציג את ההגדרות ששימשו ליצירת תמונות הפלט. הכיתוב של כל תמונה כולל את מידות תמונת הפלט.


גודל תמונה: רוחב וגובה

ההבדל העיקרי בין שימוש ברוחב וגובה בניגוד לממדים הוא שהכיוון נכנס לפעולה

באמצעות הגדרה זו, ללא קשר לכיוון התמונה, התמונה לא תהיה רחבה יותר מהגדרת הרוחב שתציין ולא גבוהה יותר מהגדרת הגובה שתציין.

דרך נוספת לנסח זאת היא לצייו את המדידה האופקית (רוחב, לרוחב) ואת המידות האנכיות (גובה, כלפי מעלה).



הנה שתי דוגמאות שיוצאו מ-לייטרום קלאסיק תוך שימוש בדיוק בהגדרות של גודל תמונה. כפי שאתם יכולים לראות מממדי הפלט, כיוון התמונה חשוב עם גודל התמונה (אלא אם כן אתם עושים את שניהם זהים).


רוחב: 1600 פיקסלים | גובה: 1068


רוחב: 801 פיקסלים | גובה: 1200px


גודל תמונה: מידות

ההגדרה "מימדים" דומה לרוחב וגובה בכל אופן, לא חשוב אם התמונה היא לרוחב או לגובה - הממדים נשארים זהים.


במקום לציין מידות אופקיות ואנכיות, אתם מציינים את הקצוות הארוכים והקצרים כאחד. הזינו את ממדי התמונה המקסימליים שתרצו להתאים לתוכה וזה יתאים באופן אוטומטי, תוך התעלמות אם זה בעצם הצדדים האופקיים או האנכיים. אם אתם רוצים שגם תמונות לאורך וגם תמונות נוף ייצאו כולן באותו גודל, זהו ההגדרה השימושית ביותר לשימוש.

ראו גם להלן, מידות: ריבוע.




רוחב: 1600 פיקסלים | גובה: 1068 פיקסלים


רוחב: 1068 פיקסלים | גובה: 1600 פיקסלים

גודל תמונה: קצה ארוך

השתמשו בהגדרה זו אם אתם מודאגים רק מהצד הארוך ביותר, תוך התעלמות אם זו המדידה האופקית או האנכית. הצד הקצר ביותר לא יוגבל.


הגדרה זו יכולה להיות שימושית מאוד לשינוי גודל של תמונות פנורמה.


רוחב: 1600 פיקסלים | גובה: 1068 פיקסלים


רוחב: 1068 פיקסלים | גובה: 1600 פיקסלים


רוחב: 1600 פיקסלים | גובה: 718px


גודל תמונה: קצה קצר

השתמשו בהגדרה זו אם אתם מודאגים רק מהצד הקצר ביותר, תוך התעלמות אם זו המדידה האופקית או האנכית. הצד הארוך ביותר לא יוגבל.



רוחב: 2397px | גובה: 1600 פיקסלים


רוחב: 1600 פיקסלים | גובה: 2397px


וחב: 3564 פיקסלים | גובה: 1600 פיקסלים


גודל תמונה: מגה פיקסל

הפלט למגה פיקסל כולל יישומים מיוחדים יחסית, כולל הגשה לכמה סוכנויות מניות שקובעות את המחירים ללא תמלוגים לפי גודל תמונה מגה פיקסל. חלק משירותי המדיה החברתית מגבילים גם העלאת תמונות לפי גודל מגה פיקסל.


ראוי להזכיר שזה לא אותו דבר כמו גודל הקובץ. למעשה יש אפשרות נפרדת לכך, בכל אופן, היא לא נמצאת בחלונית גודל התמונות (עוד על כך בהמשך).




רוחב: 2120px | גובה: 1415 פיקסלים


רוחב: 1415פיקסלים | גובה: 2120 פיקסלים


רוחב: 2584 | גובה: 1160 פיקסלים



הגבל את הקובץ

אפשרות המגה-פיקסל אינה זהה להגבלת גודל הקובץ. בכל אופן, אתם יכולים להגביל גם לפי גודל הקובץ. עם זאת, לא תמצאו את האפשרות הזו בחלונית Image Sizing; זה נמצא בחלונית הגדרות קבצים שמעליו.


ההבדל העיקרי אתו הוא שהוא יתאים את כמות הדחיסה המופעלת כדי לשמור על התמונה מתחת לסף גודל הקובץ. זה גם מכבד את הממדים שבהם אתם משתמשים בחלונית Image Sizing.


אז אם אתם משתמשים במגבלת גודל קובץ קטן עם ממדים גבוהים, תקבל תמונה דחוסה מאוד. לעומת זאת, אותה מגבלת גודל קובץ עם ממדים קטנים בהרבה תגרום לדחיסה הרבה פחות (וכנראה איכות תמונה טובה יותר).



אחוזים

זוהי תוספת חדשה יותר לאפשרויות גודל התמונה. וזה עובד קצת אחרת מההגדרות למעלה.


בניגוד לאפשרויות האחרות כאן, שכולן יוצרות גודל פלט יעד, זה עובד ביחס למידות התמונה המקורית. אז התפוקות ישתנו בהתאם לתמונות שאתם מזין לתוכו.



אנחנו לא נכלול כאן דוגמאות פלט בעיקר כי זה לא שימושי במיוחד פשוט כי זה משתנה לפי תמונות הקלט, אז כל הדוגמאות שבהן נשתמש כאן לא יאירו הרבה.


כמה גדלי תמונה לדוגמה

יש כמעט אינסוף הגדרות של גודל תמונה שאפשר להתאים אישית לפי הצרכים וההעדפות שלכם.


בכל אופן, אם אתם מחפשים מקומות להתחיל עבור תרחישים נפוצים, הנה כמה הצעות. הם בשום אופן לא חוקים קשים ומהירים.


כולם שוב נמדדים בפיקסלים כי איננו מוצאים שזו בדרך כלל דרך בטוחה וגמישה יותר לעשות זאת מאשר חישוב צולב כל הזמן של רזולוציה אם משתמשים באמצעים פיזיים כמו אינצ'ים וסנטימטרים.


שליחת תמונה כקובץ מצורף למייל

(להסבר מפורט לשליחת קבצים במייל ובמיוחד בGMAIL, ראו קישור למדריך באתר.)

המלצה: קצה ארוך: 2100px אין כאן תשובה אחת נכונה, בכל אופן, 2100px זה מה שאני משתמשים בדרך כלל.


המפתח כאן הוא לשמור את הדברים בגודל ניהולי לניהול אפליקציות ושירותי דואר אלקטרוני. חלקם יאפשרו קבצים בודדים גדולים יותר מאחרים. ומשתמשי קצה עשויים לצפות בו בכל דבר, החל מצג טלפון דרך טבכלט, טלפון, ועד לצג שולחני. אנחנו מוצאים ש-2100px הוא מקום טוב להתחיל בו עבור כל אחד מאלה תוך שמירה על גודל הקבצים לניהול.


זה גם בהחלט אפשרי להשתמש באפשרות הגבלת גודל קובץ כאן, וזו בחירה לא רעה. הסיבה שאנחנו לא משתמשים בו בשביל זה היא שאנחנו בדרך כלל מתחיל עם תמונות גדולות מאוד, ואפשרות גודל הקובץ יכולה לגרום לדחיסה כבדה. הפתרון הוא לשלב את גודל התמונה עם ה-Limit File Size, בכל אופן, בדרך כלל אנחנו מוצאים שאנחנו לא באמת צריכים.


העלאה למדיה החברתית

המלצה: קצה ארוך: 2600 פיקסלים


לכל שירות מדיה חברתית יש דרישות גודל תמונה ספציפיות משלו. ובפירוט יותר מזה, כל אחד משתמש בגדלים שונים של תמונה למטרות שונות בשירות ובמכשירים שונים.

זה בהחלט אפשרי לבצע אופטימיזציה של כל גודל תמונת מיקום, בכל אופן, זה הרבה מעבר להיקף הפוסט הזה. בכל אופן, אנחנו מוצאים ש-2600px היא אפשרות בטוחה טובה עבור רוב שירותי המדיה החברתית כמו פייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם וכו'.


הדפסת הדפסה בגודל 8X10 אינץ'

המלצה: מידות | מידות: 2400 x 3000 | רזולוציה: 300 ppi


בדרך כלל אנחנו מעדיפים להשתמש במודול ההדפסה החזק יותר או באפשרויות חיצוניות לשינוי גודל להדפסה מכיוון שיש לכם הרבה יותר שליטה על הפלט. בכל אופן, אם אתם צריכים להשתמש בתכונת הייצוא, אלה ההגדרות שהיינו מתחילים איתן. אם אתם משתמשים במודול ההדפסה, הכל יטופל בצורה טובה יותר.


באיזו הגדרת רזולוציה כדאי להשתמש?

במידות של PPI של קבצי תמונה דיגיטליים בפיקסלים הדוגמאות מעל כולן משתמשות בפיקסלים כמערכת המדידה, ובמקרה זה הגדרת הרזולוציה (המכונה לפעמים צפיפות הפיקסלים) לא באמת חשוב כי זה דיגיטלי מתחילתו ועד סופו.


גודל של 2400 פיקסלים על 3000 פיקסלים עם הגדרת רזולוציה של 72 ppi יצרו מבחינה פונקציונלית את אותה תמונה כמו ודל של 2400 פיקסלים על 3000 פיקסלים עם הגדרת רזולוציה של 600 ppi.


רזולוציה של 72 ppi היא כבר מזמן צפיפות הפיקסלים הסטנדרטית להצגת מסך; כל דבר מ-240 ppi עד 600 ppi ומעלה בסטנדרטים שלנו להדפסה. צגים מודרניים בצפיפות גבוהה, כמו צגי הרטינה של אפל, משתמשים בצפיפות פיקסלים גבוהה יותר, הנעה בין 220 ל-326, תלוי במכשיר.

בכל אופן, עבור תצוגה דיגיטלית על מסך, צפיפות הפיקסלים ממש לא רלוונטית; אתם צריכים לדאוג רק לגבי מספר הפיקסלים ברוחב ומספר הפיקסלים גבוה.


אם אתם מקבלים בקשה ממעצב גרפי לספק קבצים שהם משהו כמו 3000 פיקסלים על 2400 פיקסלים ב-300 dpi, החלק "300 dpi" מיותר כי זה מתייחס לפלט המודפס. בכל אופן, מניסיון, לא כל מעצב גרפי או עורך תמונות יהיה מעוניין להתווכח על הנקודה, כך שבטוח יותר פשוט להשתמש בכל הגדרה שהם מבקשים.

סוג של DPI של הדפסות או צפיפות תצוגה בסנטימטרים או אינצ'ים

הדבר אינו נכון אם אתם משתמשים במידה פיזית כמו סנטימטרים או אינצ'ים. במקרה כזה, הגדרת הרזולוציה חשובה.

מידות של 8 על 10 “ ברזולוציה של 72 ppi זה לא אותו דבר כמו 8 על 10 “ ברזולוציה של 300 ppi.

אמצעים פיזיים משמשים בעיקר כאשר אתם מנסה ליצור הדפסים. צפיפות הפיקסלים המשמשת להדפסה היא באופן מסורתי 240 עד 300 ppi (למרות שחלק מהמדפסות משתמשות במידות גבוהות יותר).

אם אתם משנים את הגודל ליצירת הדפסות, אתם בדרך כלל מוצאים שמודול ההדפסה המובנה של לייטרום קלאסיק אפשרות טובה יותר משימוש בפונקציית הייצוא של לייטרום קלאסיק.


חלופות מתקדמות נוספות עבור לייטרום קלאסיק

פאנל Image Sizing של פונקציית הייצוא של לייטרום קלאסיק די גמיש, בכל אופן, יש דרכים להעלות את הדברים.


לשינוי גודל סטנדרטי התוסף - LR/Mogrify 2*: אם אתם מחפשים פקדים מתקדמים יותר להוספה למודול לייטרום קלאסיק Export, עיין באוסף הכלים המצוין המוצע בתוסף LR/Mogrify 2 של Timothy Armes. זה מאפשר הרבה יותר שליטה על הפלט שלכם, כולל מבחר רחב של אלגוריתמים לשינוי גודל, וניתן להשתמש בו בשילוב עם תכונות חזקות אחרות של התוסף כמו בקרת סימון מים עדין, הוספת שכבות טקסט והוספת גבולות וקווי מפתח.


*מודול ההדפסה של לייטרום קלאסיק: אל תירתעו מהשם - מודול ההדפסה של לייטרום קלאסיק יכול לשמש גם ליצירת JPEG ומאפשר שליטה רבה על אפשרויות שינוי גודל. הסבר - (*) LR/Mogrify 2 הוא תוסף שלאחר תהליך עבור לייטרום קלאסיק שיכול לייפות את התמונות שלכם כשהן מיוצאות מ-לייטרום קלאסיק. הממשק הגמיש שלו מאפשר להוסיף גבולות חיצוניים ופנימיים (פספרטו), סימני מים והערות טקסט לתמונות שלכם. הוא גם מסוגל לייצא תמונות JPG אופטימליות שאינן גדולות מהגודל המבוקש שלכם, וזה נהדר להעלאה לאתרי אינטרנט המגבילים את גודל הקובץ. התוסף משתמש ב-ImageMagick כדי לעבד את התמונות. ImageMagick הוא אוסף של תוכנות חינמיות עוצמתיות, שורת פקודה לעיבוד תמונות. LR/Mogrify 2 מיושם כתוסף "Post-process", פועל במקביל לתוספי ייצוא אחרים. הוא מאפשר לעבד את התמונות שלכם באמצעות LR/Mogrify 2 ועדיין לשלוח אותן ליעד הסופי שלכם באמצעות תוסף הייצוא לבחירתך. גרסת הניסיון מגבילה את מספר התמונות שניתן לייצא במכה אחת לעשר. תרומה לפיתוח תוסף זה, תספק מספר סידורי שמסיר את ההגבלה הזו.


שינוי גודל להדפסה

עבור חלונות בלבד) הוא עושה הרבה יותר מאשר שינוי גודל תמונה. Qimage מובילה כבר זמן רב את התחום במערכות חלונות בהכנת תמונות להדפסה, בין אם אתם משתמשים במדפסת משלכם ובין אם אתם שולחים למעבדת צילום. זה גם מספק שליטה עדינה על כל ההיבטים של הכנת תמונות להדפסה.


הגדלה ממש גדולה

העלאת גודל/הגדלה של תמונה הוא אחד מהנושאים הרבים שנדונים בלי סוף בהדמיה דיגיטלית, ויש הרבה תשובות "נכונות" כי כל כך הרבה מהם מסתכם במראה שאתם הולך אליו או בכמה פרטים תוכלו לראות במוצר הסופי. אם אתם מתכוונים למסגר תמונה לקיר, לדוגמה, האם הצופה העומד במרחק של 6 מטרים ממנו באמת יוכל להבחין בין תמונה המוגדלת עם תוכנה יקרה נוספת לבין תמונה עם פונקציות לייטרום קלאסיק סטנדרטיות? רק אתם יכולים להחליט מהי התשובה ה"נכונה". אחרי הכל, זו העבודה שלכם המוצגת.


אם תחליטו שאתם רוצים יותר שליטה מאשר הפונקציונליות המובנית של לייטרום קלאסיק מציעה, אז יש הרבה אלטרנטיבות. פוטושופ מציעה מגוון אפשרויות לשינוי גודל, ותוכלו גם לבנות פעולת פוטושופ לשינוי גודל שלבים הכוללת שלבים מצטברים של 10 אחוז בלבד עבור כל תוספת.


אם אתם מתכננים לעשות הדפסות גדולות מאוד על בסיס קבוע, ישנם עורכים חיצוניים המספקים פונקציונליות מיוחדת שאולי כדאי לחקור. והשילוב האחרון של טכנולוגיית AI עשה הבדל גדול באיכות התוצאות.


אתם יכולים להשתמש בפונקציונליות עורך חיצוני כדי להוסיף קיצור דרך בלייטרום קלאסיק לאלה, אך הם אינם משתלבים טכנית ישירות בלייטרום קלאסיק וכל אחד מהם כרוך קודם ביצירת גרסת TIF ועבודה על זה. ןכן עדיף אם אתם יכולים להשתמש בהם כתוכנה עצמאית.


שווה הצצה: התוסף - Gigapixel AI: מחברת Topaz Labs. אפליקציה שמתמחה בשינוי גודל עד פי 6 ולפעמים גם יותר יש לנו מדריך באתר שמגלה איך להשתמש בה ביעילות.

אף אחד מהם אינו זול, אך המחיר סביר בהחלט, כך שהם עשויים להיות מוגזמים לשימוש מדי פעם. שני אלה משיגים כמעט את אותו הדבר בכל אופן, משתמשים באלגוריתמים שונים כדי להגיע לשם. והתוצאות של הגרסאות החדשות האלה מקדימות שנות אור אפילו לפני כמה שנים. לשתיהן יש גרסאות ניסיון ששווה לנסות לפני רכישת רישיון.

 
 
 

1 Comment


וואוו איזה פוסט פוסט מושקע 🎖️ תודה רבה.

Like
לקבלת החדשות והעדכונים האחרונים הירשמו כאן

תודה על הרשמתך!

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram

עקוב אחריי AloniTust ברשתות החברתיות

ברוכים הבאים לבית שלכם לעולם העריכה הדיגיטלית. כאן תמצאו את כל מה שצריך כדי להפוך למומחים בפוטושופ, לייטרום ופרמייר פרוֹ – והכל בעברית צלולה וברורה.  

מאז 1995 אנחנו מביאים את התשוקה שלנו לעריכה דיגיטלית היישר מהדרום, ומזה 4 שנים גם דרך היוטיוב. אנחנו כאן בשבילכם – צלמים, לגרפיקאים ועורכי וידאו – עם מדריכים מקצועיים שיעניקו לכם צעד אחר צעד שליטה מוחלטת בכלים הכי חזקים ומתקדמים בתעשייה. 

אנחנו חיים ונושמים עיצוב, וזה ניכר בכל שנייה של הדרכה. כשאתם צופים – אתם מרגישים את זה. כי כאן משדרגים את הכישורים והידע שלכם לרמה הבאה.  

✨ הצטרפו לקהילה שלנו, והתחילו ליצור כמו מקצוענים 🎨

© כל הזכויות שמורות לאריה אלוני | 1977 - 2022 AloniTuts

עיצוב אתר BestSite

לפוטושופ לייטרום ופריימר פרו 

המקור האולטימטיבי

bottom of page